8 Temmuz 2015 Çarşamba

THE DARK KNIGHT RISES



Nolan 'ın şimdiden efsane mertebesine yükselmiş Dark Knight üçlemesinin son ayağı. 

Aslında bir süper kahraman filminden çok, içinde süper kahraman olan bir savaş filmi bu seferki. 

Kuşatma altındaki Gotham, ikinci filmde Joker 'in bireysel anarşizminden çok, Bane yolu ile gölgeler birliğinin medeniyete denge getirme görevinden nasibini alıyor bu kez. Buradaki temel fark, Joker 'in neyi neden yaptığına getirilebilecek açıklama, onun zaten olmayan dengeyi bozmaya duyduğu içgüdüsel istek iken, Bane medeniyette var olan sosyal adaletsizliği rayından çıkarmaya çalışıyor. Bane 'in temel dayanağı basit aslında tüm bunları yaparken; tam da Gordon 'un Bruce Wayne 'e söylediği gibi, o sadece kötülüğü gömüldüğü yerden çıkarıyor. Bu tespite, film de izleyeni alıştırmaya çalışıyor aslında başından itibaren, Gordon bir savaş kahramanı olarak tanımlanıyor mesela. Ama işinin artık kalmadığı da vurgulanıyor. Ne de olsa artık barış var Gotham 'da.  

Tüm Batman serileri içerisinde Heath Ledger 'in Joker yorumundan sonra en başarılı villian Tom Hardy 'nin Bane 'i bana kalırsa. Sadece bu kadar kolay ortadan kaybolmamalıydı diye düşünüyorum. Bu kadar önemli bir düşman bu kadar komik yenilmemeliydi. 

Marion Cotillard kötüydü demek istiyorum ek olarak. Özellikle de öldüğü sahnede facia idi, sanırım pahalı yapımlar arasında bu kadar kötüsü yoktur öyle bir an için.

Michael Caine ve Morgan Freeman kesinlikle çok iyiler, onların oldukları sahnelerde film bambaşka bir hal alıyordu. Özellikle Michael Caine 'in, aksanıyla birlikte oyunculuğu, belirdiği sahnede direk ona kilitlenmenizi sağlıyor. Benzeri elbetteki sürekli pozitif bir ruh haliyle takılan Freeman içinde geçerli. Filmin bonusu Joseph Gordon-levitt olmuş, ki Tom Hardy ile birlikte filmin atmosferine yaptığı olumlu katkı onun da olduğu sahneleri farklı bir havada götürmesini sağlamış. Kısacası filmin Marion Cotillard dışında oyunculuk konusunda hiç bir problemi yok ve aksayan bazı noktaları da bu kapatıyor zaten. 

Bence Nolan serisine yakışır bir finish olmuş. Defalarca seyredilecek bir film benim adıma, sinemadan sonra bir de oturup tv karşısında izleyince kaçırdığım bir çok nokta olduğunu gördüm ve film hakkında daha da pozitif bir görüş oluştu bende... Görsel olarak, özellikle Bane 'in verdiği muhteşem resimler var, bu da ayrı bir güzellik olmuş. Karakter gerçekten çok iyi yansıtılmış perdeye.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder